Historie

Het ontstaan van de school

De toenmalige Stichting Christelijk basisonderwijs op reformatorische grondslag voor Soest en omstreken is opgericht in 1990 en had één school onder haar beheer: de Daniëlschool. De Daniëlschool is gestart in augustus 1990 met 86 leerlingen. De aanleiding tot het oprichten van de Stichting en het stichten van de school lag in een gevoelde noodzaak om de kinderen onderwijs te geven overeenkomstig de reformatorische levensovertuiging. 
De eerste anderhalf jaar hebben we gebruik gemaakt van het gebouw van de Hersteld Hervormde gemeente Soest. De groepen 1 tot en met 4 kregen les in zogenaamde porta cabins en de groepen 5 tot en met 8 kregen les in twee zalen van de kerk.

Na de herfst van 1992 verhuisden we naar ons huidige gebouw. Echter, dit gebouw is in het jaar 2005 ingrijpend verbouwd. In dat jaar hebben we gebruik gemaakt van een leegstaand gebouw aan de Weegbreestraat. Dat gebouw is inmiddels verdwenen en heeft plaats gemaakt voor appartementen.  Per 1 augustus 2005 is de toenmalige stichting opgegaan in vereniging Educatis, een vereniging van scholen in de regio Midden Nederland.